Haber

Depremde annesini kaybeden 6 yaşındaki Naz’ın ikiz teyzesine ‘anne’ demesi yürekleri dağladı.

Depremde annesini kaybeden 6 yaşındaki Naz’ın ikiz teyzesine ‘anne’ demesi yürekleri dağladı.

Annesinin ikizine “anne” dedi

Enkazdan 36 saat sonra kurtarılan 6 yaşındaki Naz yaşadıklarını anlattı

BİTLİS – Hatay’da yıkılan binanın enkazından 36 saat sonra tüm ailesini kaybeden 6 yaşındaki Naz Yaman, annesinin tek yumurta ikizi olan teyzesine ‘anne’ demesi yürekleri dağladı. .

‘Asrın Afeti’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde binlerce bina yıkılırken, binlerce kişinin hayatını kaybettiği 10 ilde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 6 Şubat günü saat 04.17 sıralarında meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde, Hatay’ın Odabaşı İlçesi’nde bir binada yaşayan ve depreme yakalanan 6 yaşındaki Naz Yaman ile anne Nazlı, baba Öner ve Beyazıt abi enkazda kaldı. İstanbul Ataşehir Belediyesi ekiplerince arama kurtarma çalışmaları yürütülen binanın enkazından 36 saat sonra 6 yaşındaki Naz sağ olarak kurtarılırken, ailesi de aynı enkazda hayatını kaybetti.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan küçük Naz’ın annesinin ikizi Cemile Coşkun teyze depremin ardından hızla Hatay’a gitti. Ablası, eniştesi ve yeğeninin hayatını kaybettiğini duyan Coşkun büyük üzüntü yaşarken, 6 yaşındaki yeğeni Naz enkazdan kurtarıldığı için biraz sevindi. Cemile Coşkun, Naz’ın annesine çok benzeyen teyzesi Coşkun’u görür görmez enkazdan çıkar çıkmaz boynuna sarıldığını ve küçük Naz’ı evine getirerek onu evlat edinmek istediğini söyledi. hastanede tedavisinin ardından Tatvan ilçesinde.

İhlas Haber Ajansı’na konuşan 6 yaşındaki Naz Yaman, depremde yaşadıklarını anlatarak hayatını kaybeden annesi için “annem uyudu” sözleriyle yürekleri dağladı. Küçük Naz, “Annem bana hiç ses çıkarmadı ve sürekli gözü bağlıydı. Annemin ve babamın telefonunun çaldığını duyuyordum ama göremediğim için açamıyordum. Annemi hiç görmemiştim. abi ve baba ben sadece annemin yanındaydım ama annem de hiç uyanmıyordu.Sürekli annemi arıyordum ama annem beni hiç duymuyordu. “Annemi uyandırıyordum ama uyanmıyordu. Hüseyin abi beni kurtardı. Annem şimdi toprağın altında ve mezarda uyuyor. Annemin gelmesini istiyorum. Gelmezse çok üzülürüm” dedi.

“Acımız büyük”

Yeğeninin enkazdan çıkar çıkmaz “anne” diye boynuna atladığını söyleyen Cemile Coşkun teyze, “Acımız büyük. Tüm hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileriz. Haberi aldığımız üzere , Hatay’a gittik.Ablam, yeğenim ve eniştem vefat etti.Yeğenim Naz tek başına hayatta kaldı.Ölenlere rahmet diliyoruz.Acımız gerçekten çok büyük.Naz enkazdan çıkar çıkmaz, beni ilk gördüğünde annesi sandı ‘Anne’ diyerek boynuma atladı.’yaşıyor musun’ dedi yeğenimi Tatvan’a getirdim onu ​​evlat edinmek istiyorum Nazlı benim ikizim ve o Elmanın iki yarısı gibiydi.Özür dileriz diyecek söz bulamıyoruz Naz enkazdan çıktıktan sonra hep yanımdaydı.’Anne beni al’ dedi. Naz’ın dedesi, dedesi bile var, onlarda mı kalmak ister benimle gelmek mi istediğini sordum, ‘Anne ben seninle gelmek istiyorum’ dedi.

“Bir teyze olarak değil, bir anne olarak her koşulda yanınızda olacağım”

Naz’a elinden geldiğince anne olmaya çalışacağını ifade eden Coşkun, “Evlat edinmek istiyorum, hep yanımda ol. Teyze olarak değil, anne olarak her zaman her konuda yanındayım. bana ‘anne’ eşime ‘baba’ diyor. evleri yıkıldı ona sistem kurmak istiyorum. allah tüm yardımseverlerimizden razı olsun. rabbim güç verdikçe ben de naz veririm çok güzel bir eğitim.Onu da okula göndereceğim.Yalnızca yanımda olsun istiyorum ki ona bakabileyim.Annesi canım benim, “İkizim, kardeşim. Naz çok zeki bir çocuk, her şeyi çok iyi anlıyor. Rabbim bizleri hayırlı evlatlar eylesin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu