Haber

“Eren Abluka Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Harekatı” başlatıldı

İçişleri Bakanlığı, “Eren Abluka Sonbahar Kış-21 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Harekatı”nın Diyarbakır’da başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK’nın ülke gündeminden çıkarılması ve bölgede barınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonda jandarma özel harekat, polis özel harekât ve jandarma özel harekâttan oluşan 840 işçi ve 56 polis görev yaptı. operasyonlar, jandarma komando ve güvenlik korucu ekipleri, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından sevk ve idare edildi. Operasyon ekibinin görev aldığı belirtildi.

Açıklamada, operasyonun ilk gününde Lice kırsalında noktasal istihbarata dayalı olarak yürütülen arazi arama ve tarama çalışmasında 5 sığınak bulunduğu belirtildi.

Barınak ve barınakların malzemelerin imha edilerek imha edildiği aktarılan açıklamada, “Ülkede terörü tamamen ortadan kaldırmak için yürütülen Eren Abluka Güz-Kış Harekatı, halkımızın desteğiyle başarıyla devam etmektedir.” terimi yer aldı.

narliderehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu