Haber

Karadeniz’de kar nedeniyle 3 ilde 167 yerleşim yerine ulaşılamıyor.

Trabzon, Rize ve Giresun’da kar nedeniyle 167 yerleşim yerinin yolları kapandı.

Trabzon’un yüksek kesimlerinde zaman zaman kar etkili oluyor. Yağış nedeniyle Şalpazarı ve Tonya’da 9’ar, Beşikdüzü’nde 5, Köprübaşı’nda 4, Çarşıbaşı’nda 3, Araklı, Çaykara ve Vakfıkebir ilçelerinde 2’şer olmak üzere 36 mahallenin yolları trafiğe kapatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

rize

Rize’de kar nedeniyle 36 köy yolu kapandı. İkizdere’de 17, Çamlıhemşin’de 8, Ardeşen’de 4, Pazar’da 3, Güneysu’da 2, Çayeli ve Fındıklı’da birer köy bulunmaktadır. İl Özel İdaresi’ne bağlı 101 işçi, 51 iş makinesinin yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ovit Dağı Sivrikaya mevkiindeki tünel alanı ile Ayder Yaylası’na ulaşımı sağlayan yol üzerinde karayolu ekipleri buzlanmaya karşı tuzlama yapıyor.

Giresun

Giresun’da kar yüksek kesimlerde etkili oldu.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre Görele ve Dereli’de 14’er, Alucra’da 12, Keşap’ta 11, Yağlıdere’de 10, Tirebolu ve Espiye’de 9, Bulancak’ta 6, Bursa’da 4’er adet olmak üzere toplam Çanakçı. Doğankent, Eynesil ve Şebinkarahisar ilçelerinde 2’şer adet olmak üzere 95 köy yolu ulaşıma kapatıldı.

Ekipler, kapanan yolları ulaşıma açmak için iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

aybasti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu